martes, 7 de junio de 2016

Cordats: Peixos




Aquesta entrada pot ser siga l'última del curs i una vegada més es passa el curs massa apressa. L'any que ve ja és lúltim i he de reconeixer que hem dona un poc de pena despedir al que ha sigut el meu profesor de biologia durant 5 anys, ell diu que vol anar-sen i és normal perquè les persones han de canviar i conèixer noves experiències. Sort i ánims Pedro :)

L'altre día vaig veure que Pedro comentava en el prezi dels animals, que férem un resum amb les següents paraules: Agnats, gnatostomats, placoderms, ostracoderms, sarcopterigis i actinopterigis. Bé, doncs jo m'he decidit a fer-lo. He buscat informació de cada paraula individualment i després he intentat relacionar-les.

  • Els agnats són un grup de peixos que no tenen mandíbula. Es consideren els vertebrats més primitius i formen part d'un grup parafilètic, perquè el que els uneix no són característiques en comú si no tot el contrari, alguna cosa que ningú en té en aquest cas, la mandíbula. Els ostracoderms són una espècie d'agnats exinguida. Eren uns peixos xicotets d'aigua dolça que no tenien mandíbula i que van habitar la terra entre els 350 i 500 milions d'anys.
Els ngatostomats per la seua banda, agrupen a tots els vertebrats amb mandíbula articulada i poden ser amfibis, mamífers, peixos..etc. Els placoderms són els primers ngatostomats, és a dir els primers vertebrats amb mandíbula. Eren peixos cuirassats. La seua evolució al costat de la dels condricits avui en dia continua sent un enimga per als especialistes.

  • Els sacopterigis van ser uns peixos amb mandíbula, esquelet ossi, dents i esmalt dental. La seva pell està recoberta de escames
  • Els actinopterigis són uns peixos amb el crani cartilaginós, i amb un esquelet d'espines òssies, aquests peixets tan espavilats han desenvolupat tota clase d'estrategies d'adaptació que els ha permés ocupar nombrosos ecosistemes acuàtics d'ambdós hemisferis
BIBLIOGRAFIA


  • Les paraules són de Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
  • cohesió / resum propi :)
  • OLHV

No hay comentarios:

Publicar un comentario