miércoles, 16 de septiembre de 2015

Geologia




Començem curs i tema i ho fem amb el tema que més ens agrada a tots: Geologia, (notesé la ironía) concretament dels minerals i les pedres. Esperem que aquest tema/trimestre passe ràpid..

MINERALS:

Avui al laboratori hem classificat uns minerals, concretament els que es veuen a la foto. Segons si tenien un color blanc, transparent o translúcid es col·locaven per una banda i si tenien un altre color doncs per una altra. Aquest primer grup tenia dos subgrups:

  • Si es ratlla amb l'ungla i té duresa, sabor salat, sense exfoliació cúbica, exfoliació  en làmines o bé és granular. Finalment les pedres bueno millor dit els minerals hanresultat ser el que es coneix com sal gemma i Guix ( o Algeps).

  • L'altre subgrup no es ratllava amb l'ungla ni amb res, sols amb una placa de porcellana, és transparent i pot tindre tonalitats de diferents colors. Ponen reaccionar amb l'àcid clorhídric i formar bombolles de CO2.Aquests altres dos minerals eren Quars i Calcita.
Finalment els minerals que no tenien color blanc,transparent o translúcid s'han classificat pels seus respectius colors, gris i daurat, la seua brillantor metàl·lica i la seua exfoliació cúbica i com no podia ser de altra manera es tractaven de Galena i Pirita.

BIBLIOGRAFIA (La pose perquè ara Pedro la demana però en aquest cas no te res d'interessant):
Imatge: El móvil de Alba Luna
informació: L'esquema de Pedro.




3 comentarios: