domingo, 17 de enero de 2016

La Miosina



LA MIOSINA



La miosina és una gran família de proteïnes motrius (de moviment) que es troben en els organismes eucariotes. Es tracta de proteïnes fibroses, els filaments de les quals tenen una longitud d'1,5 i un diàmetre de 15 nm. La miosina està implicada en la contracció muscular per interacció amb l'actina.

Estructura i funció:

La majoria de les miosines es componen de cap, coll i cua. La miosina és la proteïna més abundant del múscul esquelètic. Representa entre el 60% i el 70% de les proteïnes totals i és el constituent principal dels filaments gruixuts.
La miosina és una ATPasa, és a dir que, hidrolitza l'ATP per a formar ADP i Pi, reacció que proporciona l'energia per a la contracció muscular. La miosina està composta de dues cadenes pesades idèntiques, cadascuna de 230 kDA (quilodàltons), i 4 cadenes lleugeres de 20 kDa cadascuna. La molècula té una regió globular de doble cap unida a una llarga cadena en hèlix de doble cadena. Cada cap s'uneix a dues cadenes lleugeres diferents. Totes les miosines tenen la seqüència:
Gly - Glu - Ser - Ala - Gly - Lys - Thr
que és similar a la seqüència trobada en el lloc actiu d'altres ATPases. La Lisina s'uneix a l'alfa fosfat de l'ATP.

No hay comentarios:

Publicar un comentario