lunes, 10 de febrero de 2014

LA DIETA IDEAL PER A NOSALTRES



La dieta ideal per a nosaltres
Una alimentació equilibrada deu de contenir macro nutrients i micro nutrients i aportar diàriament una energia de 2500 a 3000 kcal per als hòmens i 2000 kcal per a les dones.

Entre els macro nutrients necessaris tenim que prendre:

Proteïnes: Que supondrán entre un 10 i un 15% de les calories diàries que obtindrem de la carn, els ous, el peix, els llegums, la llet i els seus derivats.
Lípids o grasses: La contribució d’energia de les grasses deurà ser del 30-35% del total de les calories diàries. Companys hem de moderar el consum de pizzes, fregits i hamburgueses, ja que tenen moltes calories i un valor nutritiu baix. En canvi és molt aconsellat el consum d’oli d’oliva que ens ajudarà al cruiximent físic e intel·lectual.
Hidrats de carboni deuen representar entre el 55%-60% del aport calòric total. Aquests macro nutrients els trobarem en les creïlles, els cereals, els llegums, etc.
Fibra: és un macro nutrient essencial que no deu faltar en la dieta, ja que ens ajuda amb el trànsit intestinal i a transportar altres nutrients. Les fonts de fibra són el pa integral, les creïlles, les pastes, les verdures i les fruites.


Aigua: sabíeu que el nostre organisme necessita aproximadament tres litres diaris?, dels quals la meitat els obtenim de els aliments i l’altra meitat la tenim que introduir amb la forma de beguda.
Entre els micro nutrients no hem d'oblidar-mos de les vitamines com la tiamina (pa, cereals i pastes, peix, carn magra, làctics, fruites i verdures), la Niacina (peix, pollastre, láctics, nous, ous, cereals i pa), Acid fòlic (espinades, cols, lletuga), Vitamina D (mantega, margarina, formatge, nata, llet, peix i cereals). L’altre gran grup de micro nutrients són els minerals com el ferro, que participa en la formació de glòbuls rojos i ajuda al desenvolupament muscular.


Els nostres errors en els hàbits alimentaris

Companys tenim que reconèixer que les nostres hàbits alimentaris no són massa bons i en alguns casos de segur que estan molt lluny de ser el més saludables.

A continuació una llista d’errors en els hàbits alimentaris dels adolescents d’avui en dia:

- Suprimir alguna de les principals menjades, com el disdijuni.

- Picar de manera exagerada entre hores

- Consum d’alcohol, tabac i altres drogues

- No practicar cap esport.

- Ingesta elevada de menjars ràpids (pizza, hamburguesa, refrescos, llepolies, Bolleria industrial.






.

No hay comentarios:

Publicar un comentario