lunes, 17 de febrero de 2014


                         CONSERVACÍO DELS ALIMENTS  ( Resum del vídeo)



el vídeo ''conservació dels aliments'' comença parlant de que antigament ( a l'època dels nostres avis) no existien les neveres. Per tant la conservació dels aliments era molt difícil. Fins a principis del segle XX la conservació dels aliments sols es podia fer per mitjà dels ''neveros'',unes instal·lacions utilitzades entre els segles XVII i IX. La seua construció era en pous profuns o de cavitat natural i es recobria de pedra i el seu interior eren capes prensades de pedra i pala.
-En el segle XX ja varen comensar a aparèixer les primeres neveres, que utilitzaven l'energia termodinàmica que transformava l'energia elèctrica en fred. Així comença la denominada ''edat de gel''.
                              CONSERVACIÓ DELS ANIMALS
El fret es el principal sistema de conservació dels aliments. Els aliments s'han de conservar així:
-Les frutes tenen distints temps de maduració per això hem d'intentar separar les cireres o freses de platans o pomes perque entre elles s'envien substàncies químiques per mitjà d'un gas anomenat etilè.
-L'ensalada no s'ha de tancar amb una pinça perque aso no ajuda a conservar-la millor sino que es una ''llegenda urbana''
-Per a conservar la carn es recobreix per un plàstic especialitzat per a que no s'oxide. La carn no s'ha de tindre mes de 6 mesos congelada perque comença a pedre les seuses propietats.
-El peix congelat i fresc, actualment tenen la mateixa calitat, i sols es diferencien per la seua textura no obstant això cuan ens venen peix fresc prèviament ha estat congelat però aso no es questio d'engany sino d'una necessitat sempre icuant no es trenque la denominda ''cadena de fret'' que es produeix casi sempre a la nostra casa. El proccès de decongelació ha d'acavar sempre en la nevera
-Les verdures neessiten un proccès ràpid de congelació i descongelació 
-Lactees: Hi ha quetre tipus segons el tractament al que han sigut sotmesos:
Pasteurització:62ºC durant 28'' o  27ºC durant 15''
Esterilització: Entre 110 i 120ºC durant 20 a 40'
UHT: Entre 140º i 150ºC durant 10'' o 15''
Uperització:Entre 140ºC I 150ºC durant 02'' o 03''
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario