lunes, 17 de febrero de 2014


                         CONSERVACÍO DELS ALIMENTS  ( Resum del vídeo)



el vídeo ''conservació dels aliments'' comença parlant de que antigament ( a l'època dels nostres avis) no existien les neveres. Per tant la conservació dels aliments era molt difícil. Fins a principis del segle XX la conservació dels aliments sols es podia fer per mitjà dels ''neveros'',unes instal·lacions utilitzades entre els segles XVII i IX. La seua construció era en pous profuns o de cavitat natural i es recobria de pedra i el seu interior eren capes prensades de pedra i pala.
-En el segle XX ja varen comensar a aparèixer les primeres neveres, que utilitzaven l'energia termodinàmica que transformava l'energia elèctrica en fred. Així comença la denominada ''edat de gel''.
                              CONSERVACIÓ DELS ANIMALS
El fret es el principal sistema de conservació dels aliments. Els aliments s'han de conservar així:
-Les frutes tenen distints temps de maduració per això hem d'intentar separar les cireres o freses de platans o pomes perque entre elles s'envien substàncies químiques per mitjà d'un gas anomenat etilè.
-L'ensalada no s'ha de tancar amb una pinça perque aso no ajuda a conservar-la millor sino que es una ''llegenda urbana''
-Per a conservar la carn es recobreix per un plàstic especialitzat per a que no s'oxide. La carn no s'ha de tindre mes de 6 mesos congelada perque comença a pedre les seuses propietats.
-El peix congelat i fresc, actualment tenen la mateixa calitat, i sols es diferencien per la seua textura no obstant això cuan ens venen peix fresc prèviament ha estat congelat però aso no es questio d'engany sino d'una necessitat sempre icuant no es trenque la denominda ''cadena de fret'' que es produeix casi sempre a la nostra casa. El proccès de decongelació ha d'acavar sempre en la nevera
-Les verdures neessiten un proccès ràpid de congelació i descongelació 
-Lactees: Hi ha quetre tipus segons el tractament al que han sigut sotmesos:
Pasteurització:62ºC durant 28'' o  27ºC durant 15''
Esterilització: Entre 110 i 120ºC durant 20 a 40'
UHT: Entre 140º i 150ºC durant 10'' o 15''
Uperització:Entre 140ºC I 150ºC durant 02'' o 03''
 

domingo, 16 de febrero de 2014

fluix sanguini:

                                   LA INVASIÓ DELS VIRUS (Resum del video)


 
-Al començament del vídeo es veu el transcurs del corrent sanguini (globus rojos,blancs,plaquetes..ect) poc després arriben els virus al corrent sanguini i ataquen a un linfòcit  CD4, Les cèl·lules que havien estat infectades pel virus moren. Els macròfags són atrets per la presència dels virus,que sels menjen. A continuación el macròfag dona información al linfòcit CD4 que s'activa per a donar informació al linfòcit B, i després fa el mateix amb el linfòcit CD8. Les cèl·lules infectades són eliminades pels linfòcits CD8 que habien sigut enviats per a destruir-los.
-Per una altra banda, el linfòcit B es carrega d'Anticossos i s'afegeix al corent sanguini per a neutralitzar el virus que finalment es eliminat pels macròfags. 

lunes, 10 de febrero de 2014

LA DIETA IDEAL PER A NOSALTRES



La dieta ideal per a nosaltres
Una alimentació equilibrada deu de contenir macro nutrients i micro nutrients i aportar diàriament una energia de 2500 a 3000 kcal per als hòmens i 2000 kcal per a les dones.

Entre els macro nutrients necessaris tenim que prendre:

Proteïnes: Que supondrán entre un 10 i un 15% de les calories diàries que obtindrem de la carn, els ous, el peix, els llegums, la llet i els seus derivats.
Lípids o grasses: La contribució d’energia de les grasses deurà ser del 30-35% del total de les calories diàries. Companys hem de moderar el consum de pizzes, fregits i hamburgueses, ja que tenen moltes calories i un valor nutritiu baix. En canvi és molt aconsellat el consum d’oli d’oliva que ens ajudarà al cruiximent físic e intel·lectual.
Hidrats de carboni deuen representar entre el 55%-60% del aport calòric total. Aquests macro nutrients els trobarem en les creïlles, els cereals, els llegums, etc.
Fibra: és un macro nutrient essencial que no deu faltar en la dieta, ja que ens ajuda amb el trànsit intestinal i a transportar altres nutrients. Les fonts de fibra són el pa integral, les creïlles, les pastes, les verdures i les fruites.


Aigua: sabíeu que el nostre organisme necessita aproximadament tres litres diaris?, dels quals la meitat els obtenim de els aliments i l’altra meitat la tenim que introduir amb la forma de beguda.
Entre els micro nutrients no hem d'oblidar-mos de les vitamines com la tiamina (pa, cereals i pastes, peix, carn magra, làctics, fruites i verdures), la Niacina (peix, pollastre, láctics, nous, ous, cereals i pa), Acid fòlic (espinades, cols, lletuga), Vitamina D (mantega, margarina, formatge, nata, llet, peix i cereals). L’altre gran grup de micro nutrients són els minerals com el ferro, que participa en la formació de glòbuls rojos i ajuda al desenvolupament muscular.


Els nostres errors en els hàbits alimentaris

Companys tenim que reconèixer que les nostres hàbits alimentaris no són massa bons i en alguns casos de segur que estan molt lluny de ser el més saludables.

A continuació una llista d’errors en els hàbits alimentaris dels adolescents d’avui en dia:

- Suprimir alguna de les principals menjades, com el disdijuni.

- Picar de manera exagerada entre hores

- Consum d’alcohol, tabac i altres drogues

- No practicar cap esport.

- Ingesta elevada de menjars ràpids (pizza, hamburguesa, refrescos, llepolies, Bolleria industrial.






.