sábado, 27 de febrero de 2016

Fotosíntesi




FOTOSÍNTESTI:

La fotosíntesi consisteix en la conversió d'matèria inorgànica en orgànica gràcies a la llum solar. L'energia lumínica es transforma en energia química estable i l'ATP és la primera mol·lècula en enmagatzemar aquesta energia.

 La fotosíntesi es produeix als cloroplasts, òrgans exclusius dels vegetals. Els cloroplasts tenen dos membranes: una exterior permeable i una altra interior impermeable als ions. Aquesta membrana interior té una dissolució col·loïdal anomenada estroma que té la seua pròpia cadena de ADN i ribosomes. Els cloroplasts utilitzen l'energia solar per a potenciar la formació de ATP I de NADPH2. 

L'equació de la fotosíntesi és:
  • 6CO2 + 12H2O + LLUM = C6H12O6 + 602 + 6H2O









3 comentarios:

  1. La primera frase és terrible. Canvia-la immediatament.
    L'energia no pot ser inorgànica. És la matèria inorgànica la que es converteix en orgànica, gràcies a l'energia de la llum. L'energia de la llum queda emmagatzemada en l'energia d'enllaç químic de les molècules orgàniques i , ací, sí es pot dir energia química.
    Cal que parles també de la membrana tilacoïdal, doncs és en ella on es fa la fase lumínica.
    Per altra banda, caldria que ampliares açò de la fase lumínica i la fase fosca.
    Ànim, que tu pots!!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Val canviaré la primera frase però tot el que he posat ho he tret dels teus apunts i de la Viquipèdia que és el que tu ens vas dir. Després faré una altra entrada amb fase lumínica i fosca.

      Eliminar
    2. Val canviaré la primera frase però tot el que he posat ho he tret dels teus apunts i de la Viquipèdia que és el que tu ens vas dir. Després faré una altra entrada amb fase lumínica i fosca.

      Eliminar