viernes, 27 de marzo de 2015

Conceptes fonamentals de L'evolució


És planteja a classe la famosa qüestio: ''Si un pare és atleta...els seus fills també ho serán?

Finalment aconseguim posar-nos d'acord i arribem a la següent conclusió:
-No, genéticament no naixerán atletes. Per qüestions familiars si un pare vol que el seu fill siga atleta, el portará pel camí de l'atleta.

AQUESTES SÓN ALTRES QÜESTIONS QUE HAN APAREGUT AL DEBAT

  • S'adaptem per a sobreviure? s'adaptem per a millorar? millorem perquè s'adaptem? o cap d'aquestes 3 pregunes és correcta?
Resposta: Totes són incorrectes. L'adaptació són els trets amb els quals naixem herretables i que ens permeten sobreviure cadascu eestà als problemes que ens planteja l'ambient. Així doncs o naixem adaptats o morim.

Aleshores Jose sense adonar-se planteja una nova teoria evolutiva que s'anomena NEOTENIA i que Pedro no vol explicar perquè diu que més endavant ja ho donarem. Així i tot, aconseguim que faça una breu explicació del que consisteix:
La neotenia és una tendència evolutiva que ha funcionat en la espècie humana. Consisteix a ''arribar a reproduïr-se és a dir, a la maduresa sexual'' ex: un chimpanzé creix i té el cap molt xicotet respecte al cos mentre que en un humà ocorre al invers. El cap és més gran respecte al cos. No és una relació directament proporcional però Pedro diu que '' hi ha una certa reació entre la intel·ligència i el volum celebral''.

No hay comentarios:

Publicar un comentario