viernes, 27 de marzo de 2015

Conceptes fonamentals de L'evolució


És planteja a classe la famosa qüestio: ''Si un pare és atleta...els seus fills també ho serán?

Finalment aconseguim posar-nos d'acord i arribem a la següent conclusió:
-No, genéticament no naixerán atletes. Per qüestions familiars si un pare vol que el seu fill siga atleta, el portará pel camí de l'atleta.

AQUESTES SÓN ALTRES QÜESTIONS QUE HAN APAREGUT AL DEBAT

  • S'adaptem per a sobreviure? s'adaptem per a millorar? millorem perquè s'adaptem? o cap d'aquestes 3 pregunes és correcta?
Resposta: Totes són incorrectes. L'adaptació són els trets amb els quals naixem herretables i que ens permeten sobreviure cadascu eestà als problemes que ens planteja l'ambient. Així doncs o naixem adaptats o morim.

Aleshores Jose sense adonar-se planteja una nova teoria evolutiva que s'anomena NEOTENIA i que Pedro no vol explicar perquè diu que més endavant ja ho donarem. Així i tot, aconseguim que faça una breu explicació del que consisteix:
La neotenia és una tendència evolutiva que ha funcionat en la espècie humana. Consisteix a ''arribar a reproduïr-se és a dir, a la maduresa sexual'' ex: un chimpanzé creix i té el cap molt xicotet respecte al cos mentre que en un humà ocorre al invers. El cap és més gran respecte al cos. No és una relació directament proporcional però Pedro diu que '' hi ha una certa reació entre la intel·ligència i el volum celebral''.

lunes, 9 de marzo de 2015

Introducció a l'Evolució.

DARWIN A VALÈNCIA
Charles Robert Darwin  (12 de febrer de 1809 – 19 d'Abril de 1882) fou un naturalista anglés que postulá que totes les espècies d'éssers vius han evolucionat amb el temps a partir d'un antepassat comú per mitjà d'un proccès denominat selecció natural. La evolució fou acceptada com un fet per la comunitat científica i per bona part del públic en vida de Darwin, mentre que la seua teoría de la evolució per mitjà de la selecció natural no fou considerada com la explicació primària del procès evolutiu fins els 1930.


Actualment constitueix la base de la síntesi evolutiva moderna. Amb les seues modificacions, els descubrimients científics de Darwin encara segueixen sent el acta fundacional de la biología com científica,donat que constitueixen una explicació lógica que unifica les observacions sobre la diversidat de la vida.
Mentre Darwin encara estava de viatge, Henslow va millorar la reputació del seu antic alumne donant accés a naturalistes selectes als exemplars fóssils i un pamflet de les cartes geològiques de Darwin Quan el Beagle va tornar el 2 d'octubre del 1836 Darwin ja era una celebritat entre els cercles científics. Després de visitar la seva casa a Shrewsbury i la seva família, es va apressar a anar a Cambridge per veure Henslow, que li va aconsellar que trobés naturalistes disponibles per descriure i catalogar les col·leccions, i va acceptar encarregar-se de les espècies vegetals. El pare de Darwin va fer certes inversions, que van permetre al seu fill ser un científic autofinançat. Un Darwin emocionat visità les institucions de Londres, on l'aclamaven, i on buscava experts perquè descrivissin les seves col·leccions. Els zoòlegs tenien molta feina acumulada, i hi havia el perill que algunes espècies es quedessin als magatzems sense ser estudiades
Aquest vídeo es troba al moodle i és un homenatge a Darwin, que parla de la seua vida i de tot el que va fer.