jueves, 15 de enero de 2015

Mitosi. virtual cell

 
 
FASES DE LA MITOSI.
 
Hem estat 3 dies fent una pluja de idees sobre que era la genètica i tenim a mitjes un mapa conceptual en el que apareixen conceptes com ADN, Cromatina, intergesió,Genotip, Fenotip, Homocigotic, Heterocigotic, Aploide, Diploide, Dominant, Recesiu, Kaliotip, Codominant, Cariotip ( en moodle hi ha un glossari per a emplenar). 


La mitosi, és un mètode de divisió cel·lular que serveix per a créixer i cada cèl·lula filla té el mateix ADN (àcid desoxirribonucleic) que la seua mare perquè abans de dividir-se s'ha fet una copia. Permet formar clons amb la mateixa configuració genètica en el cas de èssers unicel·lulars o crèixer als èssers pluricel·lulars. Totes les nostres cèl·lules s'han format per succesives divisions del cigot ( óvul quan ja està fecundat pel espermatozoïde).
 
 
 
La primera etapa de la mitosi és la Interfase. Al final de l'etapa d'interfase, abans d'iniciarse la mitosi, els cromosomes ja s'han duplicat, però encara es troben dispersos en forma de cromatina. Dos parells de centríols són visibles al citoplasma. La membrana nuclear està intacta
 
La segona fase de la mitosi és la Profase . Durant aquesta etapa, podrem observar que l'ADN envolta apretadament les proteïnes i forma els cromosomes. El nucli desapareix, i els mirotúbuls començen a creixer fora dels centrosomes. La cromatina es condensa i els cromosomes es comencen a fer visbles.Els centriols es van separant i a partir d'ells comencen a créixer i els microtúbuls del fus mitòtic, que permeten el moviment i el repartiment dels cromosomes.
 




La següent fase és la Prometafase. On el nucli de la membrana es trenca. En esta etapa, els microtubuls ataquen als cromosomes que ja estan molt condensats i es fan molt visibles les dues cromàtides unides pel centròmer. Els centriols es dirigeixen cap als pols oposats de la cel·lula i el fus ja està pràcticament format.


En la Metafase, els cromosomes es situen en els pols oposats de la cèl·lula i altament enrollats i condensats s'arreglen en un pla equidistant dels dos pols en la placa de la     metafase. Ha desaparegut la membrana nuclea. Els cromosomes s'insereixen als microtúbuls del fus mitòtic i es disposen al centre de la cèl·lula i és l'etapa en la qual es distingueixen millor les característiques dels cromosomes.

A contiuació veurem la Anafase que dona lloc, quan els cromosomes germans es separen de la cèl·lula eucariota. cada cromatída es desplaça al pol oposat de la cèl·lula gràcies al huso mitótico. Les dues cromàtides identiques de cada cromosoma es separen, els microtúbuls del fus es contrauen, s'acurten i arroseguen les cromàtides o cromosomes fills cap als dos pols de la cèl·lula, on es formaran les dues cèl·lules filles.


Per últim apleguem a la Telofase,on els jocs de cromosomes s'agrupen en pols oposats, la membrana nuclear es torna a formar al voltant de cada joc i la citoquinésis (divisió del citoplasma) contínua generalment. En les cèl·lules animals, la citoquinésis involucra a la formació de un enfonsament de la divisió de la cèl·lula en dos. Apareix la membrana nuclear i desapareix el fus mitòtic. S'inicia la citocinesi.

 













 

,

No hay comentarios:

Publicar un comentario