martes, 28 de octubre de 2014

Pràctica al laboratori


PRÀTICA DE BIOLOGIA: CLASSIFICACIÓ DE LES ROQUES.



Hui, en la pràctica de biologia hem fet una classificació de les roques i les hem classificat en tres tipus diferents:

    La sienita es una roca plutónica. Imagen: De Mier y Leva.
  • Roques magmàtiques: Les roques magmàtiques, també conegudes com roques ígnees s'originen a partir del magma que es troba en l'interior de la terra. La formació de aquestes roques poden ser degudes  a la disminució de la temperatura del magma o de la pressió a la que es troba. Si observem el lloc on es gela el magm,  podem classificar les roques magmàtiques en plutòniques,volcàniques o filonianes.
  •  Roques volcàniques: Són rocas que es formen per un refredament molt ràpid, al contactar el magma amb l'aigua o l'aire
  • Roques metamòrfiques: Les roques metamòrfiques són aquelles roques que es formen per metamorfosisme , en sotmetre qualsevol tipus de roca a altes pressions o temperatures sense que s’arribi a fondre. Això fa variar la mineralogia i l’estructura de la roca inicial i constitueix a una nova roca.
  • Roques sedimentàries: Les roques sedimentàries són  aquelles que es formen a partir de roques ja existents que al ser sotmeses a l'acció dels agents atmosfèrics ( pluja, vent, etc ) i a l'activitat de certs organismes queden alterades (meteorització). Un cop alterades són erosionades per l'acció de l'aigua, el vent o el gel.

    No hay comentarios:

    Publicar un comentario