domingo, 22 de noviembre de 2015

Introducció a la biologia




I diuen '' lo bueno se hace esperar'' i deu ser veritat perquè després de quasi 3 mesos amb pedres, minerals, plaques tectòniques i històries per fi començem amb la biología

BIOQUÍMICA I CITOLOGIA

La biología cel·lular o bioquímica cel·lular és una disciplina acadèmica que s'encarrega del estudi de les cèl·lules amb el que respecta a les propietats, estructura, funcions, orgànuls que contenen, la seva interacció amb el ambient i el seu cicle vital.

La biologia Cel·lular com tal, va sorgir com a conseqüència al canvi en la concepció de l'estudi dels orvos, en tant aquests mostraven funcions que sobrepassen l'estructural. És essencial conèixer els proccèsos de la vida de la cèl·lula durant el seu cicle cel·lular, com són la nutrició, la respiració, la síntesi de components, els mecanismes de defensa, la divisió cel·lular i la mort cel·lular.


La història de la bioquímica com la coneguem avui  en dia, ve del segle XIX quan una bona part de la biologia i de la química s'orientaren a la creació de una disciplina integradora: la química fisiològica hui coneguda com bioquímica.


Podem entendre la bioquímica com una disciplina científica integradora, que aborda el estudi de les biomolècules i els biosistemes. Integra de esta les lleis químico-físiques i l'evolució biològica que determinen als biosistemes i als seus components.


Us deixe un vídeo molt interessant, publicat per la universitat de Harvard que parla de la vida que hi ha dins d'una cèl·lula.