jueves, 12 de febrero de 2015

Lleis de Mèndel

 
 
 


LLEIS DE MÈNDEL.


 
  • 1a llei de Mèndel: Quan s'encreuen dues varietats d'individus purs per a un caràcter, els descendents són iguals entre si i iguals a un dels progenitors.
 caràcter: color d'ulls


2 varietats: marró M/ Blau m   

 
Pur= homozigot
caràcter - Albinisme.
amb pigmentació normal.
 
 
 
 
 


  • 2a llei de Mèndel: Quan s'encreuen els individus F1 (  Hbrids = heterozigots) els factors hereditaris que contenen es separen i tornen a combinarse a l'atzar en la generació F2. Per tant, torna a aparèixer la varietat recesiva.
 (recesiva = no dominant).








  • 3a llei de Mèndel: També anomenada llei de l’herència independent. Ens diu que l’herència d’un caràcter que ve determinat per un parell d’al·lels és independent a l’herència d’un altre caràcter que ve determinat per altre parell d’al·lels.


 






 
 


lunes, 2 de febrero de 2015

Introducció Genètica

 
 
 
DIVERSITAT GENÈTICA.
 
Aquest video és una introducció de la genètica i de les lleis de Méndel. (està en el moodle).
 

 
 
La informació genètica es mescla durant la meiosis. Una cèl·lula diploide conté dos jocs de cromosomes: un heredat de la mare (en roig) i altre del pare (blau). Els cromosomes homòlegs porten els mateixos gens però aquests poden ser diferents en la seva expressió (anomenats A o a).
 
Durant la profase, els homólegs s'apareen i s'intercanvien cromàtides no germanes dels homólegs durant un procés conegut com a crossing over o encreuament. Durant la metafase, i la meiosi els cromosomes materns i paterns s'ubiquen a l'atzar en la placa ecuatorial. Els gens ubicats en els diferents cromosomes van d'un lloc a un altre en anafase i meiosi degut al fet de que s'ubiquen independentment en la placa equatorial. Com a resultat les cèl·lules filles contenen la meitat de cromosomes que la cèl·lula que li va donar origen.